Abicana webstore

Email: aquila_grande@yahoo.no

 

Back to English menu

 

 


Gode internett-baserte kilder for klær, friluftsartikler, sportsutstyr og annet interessant

Herunder presenteres noen gode nettbutikker hvor du kan finne klær eller andre artikler for lave priser eller finne ting som ikke er tilgjengelig lokalt. Klik på bannerne for å gå inn å seg dere om i nettbutikkene.

Kjoler og skjørt for alle anledninger - Denne internasjonale nettbutikken med meny på engelsk, norsk og mange andre språk selger alle typer kjoler og skjørt av høyeste mote. Ved bestilling kan du i høy grad selv bestemme utseende og egenskaper ved klesplagget slik at det får ditt personlige preg. Eksempler: Hverdagskjoler, representasjonskjoler, jobbkjoler, fritidskjoler, ballkjoler, festkjoler, cocktailkjoler, høytidskjoler, quinceanerakjoler, Kate Middleton Stil, korte og lange kjoler, kjoler for tenårimngsbursdag, kjoler for begivenheter på skole og universitet, brudekjoler.Strawberrynet - Kvalitets-kosmetikk for reduserte priser - I denne nettbutikken kan du bestille alle kosmetikkvarer fra alle ledende produsenter i verden. Forsendesle over hele verden. Forsendelse inkludert i prisen.Du kan finne make-up og hudpleieprodukter fra disse og mange flere kosmetikkhus: CHI, Christian Dior, Clarins, Cle De Peau, Clinique, Darphin, DDF, Decleor, Denblan, Tigi, Tweezerman, Ultima, Valmont, Versace, Yves Saint Laurent, Z. Bigatti, Zirh International, Aramis, Aveda, Biotherm, Bliss, Bobbi Brown, Body Innoventions, Borghese, Bremenn Research Labs, Switzerland, MD Skincare, Monteil, Murad, N.V. Perricone M.D., Natura Bisse, Nioxin, Dr. Brandt, Dr. Denese, Dr. Hauschka, DS Laboratories, Elene, Elizabeth Arden, Erno, Beverly Hills, Galenic, Gatineau, Givenchy, GoSmile, Guerlain, Guinot, H2O+, Helena, Ceuticals, Smashbox, Sofina, Sovage Dermatologic Laboratories, Stendhal, Stila, Skin  StriVectin, Swissline, T. LeClerc, Terax, The Art Of Shaving.Finn en god hotellplass til en rimelig pris - Gjennom denne tjenesten kan du søke etter hotellplass i 235000 hoteller fordelt på 225 land og finne det rimligste hotellrommet som sarer til den kvaliteten og servicenivåetdu du ønsker, og så kan du bestille hotellplass Tjenesten har også prisgaranti slik at du kun betaler den prisen du har booket for.

Find the best hotel dealInternasjonal nettbutikk med alle typer kroppsbyggingstilskudd og naturnedisin med skandinaviskspråklig avdeling - I denne nettbutikken vil du finne enhver type tilskudd som du ikke kan finne her hjemme. Hvis du skal ha større kvantitet av en vare kan det også bli billigere å bestille herfra fremfor å kjøpe det i en norsk forretning.Naturprodukter for å bedre helsen, motvirke aldringssymtomer og bedre sexlivet - Her finner du kvalitetsprodukter for å stimulere erotisk velbehag og for å hjelpe mot problemer innen sex-livet. Her er også produkter for å motvirke og slå tilbake aldringssympromer i huden og hele kroppen. Du finner også naturlige medisiner for vanlige problemer i hjerte- og karsystemet, fordøyelsesapparatet, ledd, skjellettet og musklene. Her er produkter for å gi bedre generell helse i huden og produkter mot spesifikke problemer i hud og hår som kviser, rosasea, eksem, rynker aldersflekker og solskader

Venligst gå her for å se på kvalitetsproduktene innen helse og anti-aldringTekniske bildeler av alle slag - Denne butikken fører alle slags deler til motor, oppheng, drivverk, elektrisk dydtrm og karosseri. Den har deler til alle merker, både originale deler og deler fra generelle utstyrsfabrikanter.

Auto Parts WarehouseBestille klær og andre varer fra utlandet kan være gunstig - Mange utenlandske nettbutikker har betydelig lavere priser på enkelte varer enn de en finner i norske butikker. Selv om en må betale toll og frakt, kan det være rimeligere å bestille enkelte ting fra utlandet. En kan også ofte finne varer og varianter som ikke er å oppdrive hjemme slik at en må til en utenlandsk hanler for å finne dem.

Klikk her for å se på mulighetene i endel gode utenlandske nettbutikker som betjener Norge
Litt om tekstiler og klesmaterialer

 

Om bomull

 

(Informasjon er hentet fra Wikipedia.org)

 

Bomull er et mykt fiber som vokser rundt frøene til plantearter av slekten Gossypium. Fibrene brukes som råstoff i tekstilindustrien. De spinnes vanligvis til tråd og brukes til å lage myke, pustende tekstiler og er blant verdens mest brukte naturfibertekstiler i bekledning.

Når fibrene er prosessert (det vil si at frø som frøene utvinnes til bomullsfrøolje og alle rester av voks og proteiner med mer er fjernet) består bomull av nesten ren cellulose, et naturlig polymer.

Cellulose er et polysakkarid. Det betyr at hvert cellulosemolekyl er en kjede av sammenbundne sukkermolekyler.

Kvalitetsforskjellen på bomullfibre ligger først og fremst i fiberlengden: Jo lengre fibre, jo bedre kvalitet og lettere er den å gjøre ren.

Bomullstekstiler har høy motstandskraft mot mekanisk påvirkning og er svært slitesterkt selv i våt tilstand, men er i lite elastiske i forhold til ull og tar relativt lett opp fuktighet. Den har og en viss kjemisk motstandskraft, men ubehandlet bomull har ingen resistens mot syre.

Vedlikehold av bomull Ubehandlet bomull kan normalt vaskes ved 95°C. Men på grunn av etterbehandling som tekstilfarge og trykk er det mange plagg som ikke tåler mer enn 30-40°C. Kroppsnære plagg av bomull bør vaskes ved 60°C for tilstrekkelig rengjøring.

 

 

Om polyester

 

Polyester er et kunststoff eller plast hvor  molekylene er  lange kjeder av organiske enheter som er bundet sammen med esterbroer. Det er mange typer polyester, avhengig av hva slags organiske enheter som er bundet sammen.

 

Polyester kan støpes til lange tekstiltråder eller til massive gjenstander. Tekstiler laget av polyester er bestandige og trekker ikke til seg mye vann. Ofte blandes polyester med bomull for å få et tekstil som har de gode egenskapene til begge stoffene.

 

 

 

Flex-trykk og flock-trykk

 

Ved flex-trykk skjærer en datastyrt kniv ut motivet fra et tynt glatt materiale. Dette materialet presses så ed på klesplagget med et kraftig presse. Motivet blir ved denne teknikken helt glatt og det tåler godt regelmessig maskinvask på 40 grader celcius uten å miste form og farge.

 

Også ved flock-trykk skjæres motivet ut av et materiale og trykkes på ved høyt press. Her brukes imidlertid et tykkere materiale som har en masse små opphøyninger på overflaten. Motivet får derved en opphøyet fasong og kjennes mykere ut.  Motivet blir noe mindre beatandig med denne teknikken, men holder likevel lenge.

 

 

Vask av klær med trykt motiv.

 

Klesplagget bør vaskes ved 40 grader celcius, være vrengt ved vask og strykes på vrangen.

 

 

 

Litt om tekstiler

 

Generelt om tekstiler

 

Tekstiler består av tråder som er vevet sammen til utstrakte flak. Tekstiler karakteriseres ved den måten trådene er vevet sammen på, og behandlet på etter sammenvevingen.

 

Tråden som brukes i en tekstil består igjen av tynnere fibre. Disse fibrene består igjen av lange tynne molekyler, såkalte polymerer.

 

Et polymermolekyl består av mindre molekylære enheter som er kjedet sammen med forskjellige typer av bindinger. Esterbindinger er sværtvanlig.

 

Fibrene som benyttes til å lage tråd av kan være utvunnet fra planter, de kan være dyrehår eller de kan være fremstilt på kunstig kjemisk måte.

 

Tråder som består av naturlige fibre lages av fibrene i en prosess som kalles spinning. Det som skjer ved spinning er at fibrene legges dels ved siden av hverandre og dels langs etter hverandre, men slik at endene overlapper, og så tvinnes de hardt sammen. Fordi fibrene ikke er helt glatte, men inneholder takker og mothaker, samt også tiltrekker hverandre med kjemiske krefter, vil dette produsere en sammenhengende tråd.

 

Når kunstfibre lages, kan hele tråden støpes sammenhengende i forbindelse med den kjemiske prossessen som lager det polymere stoffet, eller sammenhengede tynne fibre støpes som så tvinnes sammen til en tykkere tråd.

 

I en tekstil kan en kombinere tråder av forskjellig type. 

Om animalske fibre

 

Fibre fra dyreriket som benyttes til å lage tråd av, er vanligvis dyrehår, for eksempel sauehår som gir ull når de spinnes til tråd.

 

Animalske fibre består mest av proteiner, og som regel av proteinet keratin, som hår består av. Animalske fibre er porøse, og inneholder mye luft. Derved gir animalske tekstiler en god isolasjon mot kulde, og gir samtidig god ventilasjon.

 

Ull og øvrige animalske tekstiler blir imidlertid lett for varme i varmt vær. På grunn av fibrenes beskaffenhet kan de også lett gi kløe og irritasjon ved direkte kontakt med huden.

 

 

Om fibre fra planteriket

 

Fibre fra planteriket kan stamme fra det indre av stammen til planter, for eksempel hamp. De kan også stamme fra hår som er festet til plantefrø, og som har til oppgave å lette spredning av frøene.

 

Plantefibre er oftest polymere sakkarider. Molekylene består av sukkermolekyler bundet sammen eller sukkerlignende molekyler. Et eksempel på dette er bomullsfibre som for det meste består av cellulose.

 

Plantetekstiler er mindre porøse enn dyrefibre, og gir derfor ikke samme isolasjon mot kulde. De er imidlertid bedre å bruke i varmt vær, og de irriterer ikke huden ved direkte kontakt, og er glattere.

 

 

Om kunstfibre

 

De lange molekylene som kunstfibre er laget av er laget på kjemisk måte. Fibrene eller hele tråden støpes ferdig i forbindelse med den kjemiske reaksjonen.  Som utgangspunkt benyttes gjerne et stoff som består av enklere molekyler, og disse bindes kjemisk til hverandre til lange molekyler.

 

Kunstfibre er vanligvis svært lite porøse, men kunsttekstiler kan gis en porøsitet ved måten fibrene tvinnes sammen til tråder på og måten trådene veves på. Kunstfibre er vanligvis svært sterke og lite elstiske.

 Kunsttekstiler er svært tette og svært glatte, og egner seg til yttertøy og regntøy.

 

Rene kunsttekstiler egner seg dårlig til å ha tett in på kropen fordi de gir lite ventilasjon og ikke er elastiske nok til å forme seg etter kroppen.

 

 

Om kombinerte tekstiler

 

De fleste tekstiler som benyttes i fabrikkprodusert tøy er en blanding av naturfibre og kunstfibre. Dermed oppnås den glatthet, den slitestyrke og den porøsitet en ønsker.

 

 

 

 

Øvrige produkter

 

Om valg av farger på klær og øvrige gjenstander

 

Fargene du velger på klærne dine har en sterk psykologisk virkning både på deg selv og andre.

 

Om du velger sterke farger som står i kontrast til omgivelsene du ferdes i, vil du bli lagt merke til. Hvis det er dette du vil, kan sterke farger nettopp være virkemiddelet. Hvis du derimot ønsker å gå mer i ett med omgivelsene, kan du velge svakere farger og farger som ikke skiller seg ut fra omgivelsene.

 

Du vil også bli lagt merke til hvis du velger farger som ikke tilhører standard fargekode i kulturen du hører hjemme i. Kraftig signalgønt eller sjokkrosa vil for eksempel legges spesielt godt merket til fordi disse fargene ikke hører med i standard norsk kleskodeks. Kraftig rød og blått derimot vil ikke vekke så stor oppsikt nettopp fordi disse hører med i settet av farger som er godkjent som klesfarger for en standard norsk innbygger.

 

Avdempede halvmørke eller halvlyse farger har en viss beroligende virkning, men kan samtidig virke deprimerende.

 

Friske og sterke farger virker oppkvikkende, men kan samtidig virke irriterende.

 

Rødt og rødbrunt er en farge som altid gir sterke signaler, men signalene skifter mening avhenger av sammenhengen en ser fargen i. Rødt kan virke som varselsfarge og kan brukes til å signalisere til folk om å passe seg for farer. Rødt kan videre signalisere aggresivitet. Rødt kan brukes for å signalisere at folk må rette oppmerksomheten mot noe viktig. Fargen kan videre brukes til å signalisere sexualitet.

 

Brunt signaliserer sexualitet, spesielt hvis den skjærer over i rødt.

 

Gult påkaller også oppmerksomheten. Samtidig virker gult oppkvikkende. Men fargen kan også være stekt irriterende.

 

Orange er en sterkt oppmerksomhetspåkallende farge- Fargen kan imidlertid lett bli irriterende og ubehagelig, og er den vel mest irriterende fargen som finnes hvis den brukes overdrevet.

 

Grønt virker oppkvikkende på visse plan og beroligende på øvrige plan. Grønt kan få folks tanker bort fra bekymringer og øke livslysten.

 

Blått er en sterkt beroligende farge. Denne fargen har en evne til å femkalle ekstatiske tilstander, spesielt dyp blå som skjærer noe over i rødt, som for eksempel marineblå.  Visse halvmørke og blasse blåfarger som er blandet med grøtt kan imidlertid virke kjedelige og deprimerende. Blått demper imidlertid sexuelle følelser.

 

Grått virker avdempende, men gir ingen dypt beroligende effect. For mye grått kan fremkalle depresjon.

 

Svart kan signalisere aggresivitet. Den kan også brukes til å signalisere makt og fremkalle frykt. Men sort kan også signalisere seksualitet og fremkalle seksuell opphisselse. Hvilken signaleffekt fargen har, avhenger av den totale sammenhengen. Under trygge forhold, kan sort virke sterkt beroligende og gi hvile.

 

Hvitt påkaller også lett oppmerksomheten, men hvitt har en tendens til å tømme sinnet for tanker og øvrige følelser. Hvitt har en tendens til å ta bort sexuall opphisselse.

 

De beskrevne virkningene har lite med fargenes skjønnhet å gjøre. Skjøbbhet har imidlertid  i seg selv en sterk psykologisk virkning. En farge som en oppfatter som veldig pen, vil lett bringe en inn i et deilig ekstatisk tistand, men de beskrevne psykologiske virkningene vil likevel være der.

 

En skjønn rødfarge vil lett bringe en over i en ekstatisk tilstand hvor en samtidig opphisses til handling. En skjønn blåfarge vil brine en inn i en beroligende og avslappende ekstase.

 

De skjønneste fargene er sjelden de helt rene, men de som skjærer over mot andre fargetoner. Kombinasjoner av farger gir oftest større skjønnhetseffekt enn farger som brukes helt alene.

 

Metallisk glans, perlemorsglans eller annen type glans vil som regel øke en farges skjønnhet, mens fravær av glans gjerne vil forringe skjønnhetsverdien.

 

Et triks en kan bruke for å få frem maksimal skjønnhet er å lage mønster hvor en kombinerer to farger som står i en tydelig, men ikke for sterk kontrast til hverandre, men legger en tredje farge imellom som harmonerer med dem begge.

 

Et eksempel på bruk av denne teknikken er mønster hvor hvitt mellomgått og mørk grått kombineres med hverandre, med mellomgrått oftest lagt imellom de to andre. Skjønnhetseffekten kan være fantastisk selv om hvitt og grått alene er temmelige kjedelige farger.

 

Mønster hvor en kombinerer rødt blått og violet er et annet eksempel på denne teknikken. Et tredje eksempel er en kombinasjon av rødt orange og gult.

 

 

Rita dina kläder själv - svensk sida

 

 

Til hovedsiden (engelsk tekst)